Мезотерапия - тайната на Вашата красота

Мезотерапията, известна и с термина “Интрадермална терапия”, не е просто техника, а нова философия за лечение. За първи път през 1952г. френския лекар Д-р Мишел Пистор (1924-2003) въвежда този метод, първоначално в лечението на ревматологични и травматологични заболявания, а към настоящият момент хиляди лекари в цял свят практикуват тази техника, за да помогнат на своите пациенти.

В най-простия си вид, мезотерапията представлява персонални микроинжектирания на лекарства, аминокиселини и витамини, които се прилагат в мезодермалния слой на кожата от лицензирано медицинско лице. Тази терапия активира синтеза на колаген и еластин, хидратира кожата, като я снабдява с естествена хиалуронова киселина, повишава нейната плътност, подобрява структурата й, изглажда овала на лицето и има стягащ ефект.

При мезотерапията инжекциите са насочени към конкретни области на тялото и се използват за лечение на широк спектър от заболявания или болка. Специално за естетични цели, мезотерапията третира различни състояния на кожата

Мезотерапия за лице – терапия за хидратация, третиране на белези и бръчки.

Стареенето на кожата в областта на лице, шия, деколте е реакция на кожата към регулярната експозиция на слънчевата светлина, в съчетание с токсините във въздуха и приема на храна, както и на физическото застаряване на населението.Чрез няколко микроинжекции, директно в дермата се доставят витамини и антиоксиданти или хиалуронова киселина. Така клетките на кожата получават природен тласък. Притокът на кръв е подобрен, токсините се елиминират, както и метаболизма на кожата се засилва. Активиран е синтеза на колаген. Спира се по-нататъшното отпускане на кожата, възстановява се обема, прогресията на бръчките се забавя, стимулира се подмладяването. Крайният резултат е видимо излъчване на здрава, съхранена, свежа и опъната (лифтирана) кожа. За този вид мезотерапия е въведен терминът Мезолифт.

Лечението включва повторни процедури през определен интервал, което ще гарантира трайни резултати.

Сред многото приложения на Мезотерапията в дерматологията са лечение на стрии, мезотерапия за намаляване на теглото, елиминиране на локализирани мастни депа, лечение на алопеция (косопад), лечение на целулит.

Едно от предимствата на Мезотерапията е инжектирането на активните вещества директно в зоната на третирания проблем. Така се изключва евентуално системно действие на продуктите.

Мезотерапията е неинвазивна манипулация и не е свързана с време за възстановяване. Като такава тя се смята за относително безопасна и повечето от пациентите са в състояние да възобновят ежедневните си дейности, непосредствено след процедурата.

Реално, техниката се състои в множество микроинжекции със свръхтънки, къси и нетравматични игли. Инжектиранията се правят в епидермис или дерма на интервали от определени разстояния и определена дълбочина. По този начин се активира синтеза на колагенни и еластични влакна, доставя се естествената за кожата хиалуронова киселина и се постига хидратация, повишаване се нейната плътност, подобрява се тургура, изглаждане се овала на лицето и общ стягащ ефект.

Мезотерапията се провежда на серии от няколко процедури, през различен интервал. Колко е необходимия брой процедури, зависи от вида и тежестта на проблема, от състоянието на кожата и от използвания продукт. Трайността на ефекта зависи от начина на живот на пациента и от неговата физическа активност.

Понякога, мезотерапия се използва в комбинация с Ботокс и/или Дермални филъри, за по-успешно заличаване на бръчки по лицето, белези, линии и други признаци на отпускане.

SKINKÒ

Инжекционен разтвор, съдържащ 2 mg хиалуронова киселина и комплекс от активни вещества против стареене.
 • Предотвратява първите признаци на стареене;
 • Поддържа кожата хидратирана и възвръща естествения й блясък;
 • Поддържа цвета, еластичността и здравината на кожата.

SKINKÒ E

Инжекционен разтвор, съдържащ 32 mg хиалуронова киселина и комплекс от активни вещества против стареене.

 • Омекотява бръчките и мимическите линии.
 • Възвръща цвета и свежестта на кожата.

Изсветляване на кожата и подмладяване – CYTOCARE S Line

НЕВЕРОЯТЕН ХИДРАТИРАЩ И АНТИОКСИДАНТЕН ИЗСВЕТЛЯВАЩ ЕФЕКТ!Бустерите се стерилизират посредством асептична филтрация, извършвана от предварително напълнена спринцовка (3 ml), за да се запази целостта на компонентите.

Мощната антиоксидантна и хидратираща формула придава на кожата незабавен изсветляващ ефект, като възстановява нейния физиологичен баланс и качества.

Резултатът е хармоничен и естествен:

 • за мъже и жени;
 • за всички типове кожа;
 • за всички възрасти, от младежка до зряла.

ЕКСКЛУЗИВНА ФОРМУЛА

Това е много повече от обикновен продукт против бръчки. CYTOCARE S Line има дълбоко проникващ ефект, както и ефект върху повърхностния слой на кожата – синергично действие за пълно и перфектно възстановяване.

ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА некръстосана + ВЪЗСТАНОВЯВАЩ КОМПЛЕКС СТ50.

Дълбоко проникващ ефект и запазване на еластичността на кожата – ФИБРОБЛАСТИ + Ефект върху повърхностния слой и защита срещу атаки – КЕРАТИНОЦИТИ

Мезотерапия

Revitacare – StrachCare

Специфична формула на основата на хиалуронова киселина, ДМАЕ, микроелементи и витамин B5, която възстановява устойчивостта на кожата и намалява стриите.

 • Подсилва кожните тъкани;
 • Подобрява еластичността на кожата;
 • Намалява стриите.

Мезотерапия за третиране на целулит – CELLUCARE

Специално разработената формула на CELLUCARE®, съдържа компоненти с изключително ефективно действие, които действат синергично.
Третирането със CELLUCARE® включва следните етапи:
 • Разбиване на втвърдените целулитни нодули (възли) – това се постига, благодарение на хиалуроновата киселина, която хидролизира клетъчните мембрани и по този начин обединява адипоцитите (мастните клетки) в по–големи структури. Последните са причината за възловия изглед на натрупаните мазнини и появата на целулитни нодули.
 • Активизиране на липолизата (разграждане на мазнините), намаляване на натрупването – главна роля тук играе кафеина, който влияе върху рецепторите на адипоцитите и спомага за усвояване на мазнините. От друга страна, микроелементите оптимизират действието на съответните липолитични ензими.
 • Увеличаване на микроциркулацията и дренажа – кафеинът стимулира микроциркулацията и така спомага за елиминиране на разградените мастни киселини.
 • Подобряване на изгледа и текстурата на кожата – хидратиращото действие на хиалуроновата киселина придава по-гладък и стегнат вид на третираната зона. Микроелементите имат протективно действие срещу свободните радикали, като по този начин оптимизират метаболизма на клетките.

Мезотерапия за третиране на косопад – HAIRCARE

HAIRCARE® е коктейл от естествени нетоксични компоненти, в ефективна концентрация.
Мезотерапията с HAIRCARE® има различни предимства:
 • Ревитализация на космените фоликули – аргининът, глутаминът, глицинът и орнитинът имат ключова роля, както за метаболизма на клетките, така и за пролиферацията на косъма. Затова инжектирането на хранителния коктейл HAIRCARE® в дермата на скалпа укрепва космения корен и спомага за поникване на здрава коса.
 • Укрепване и защита – цистеинът и цинкът са двата основни компонента на кератина, които стабилизират косъма и спомагат за израстването на по-здрава и жизнена коса.
 • Стимулиране на космения растеж – осигурява се от наличието на витамини от В–групата, които осигуряват обновяването на космения фоликул (най–бързо регенериращата се част от човешкото тяло).
 • Намаляване на косопада – постига се независимо от причината – андрогенна (напр. хиперсеборея) или екзогенна (стерс, промяна на сезоните).
 • Подхранване и хидратиране на склапа – инжектирането на HAIRCARE® влияе и върху синтеза на основни мастни киселини, които подхранват и хидратират космения фоликул и така предотвратяват изсушаване на косъма и появата на пърхут.

Мезотерапия за третиране на CYTOCARE 502

Ексклузивна формула на основата на 2 mg хиалуронова киселина и подмладяващ комплекс СТ50.
 • Запазва младостта на кожата.
 •  Забавя появата на фини линии.
 • Поддържа хидратациятa.
 •  Подчертава блясъка.

Мезотерапия за третиране на CYTOCARE 516

Ексклузивна формула на основата на 16 mg хиалуронова киселина и подмладяващ комплекс СТ50.
 •  Изглажда първите фини линии.
 •  Повишава тонуса и еластичността.
 •  Възстановява хидратацията.
 •  Подобрява блясъка.

Мезотерапия за третиране на CYTOCARE 532

Ексклузивна формула на основата на 32 mg хиалуронова киселина и подмладяващ комплекс СТ50.

 • Редуцира фините линии и бръчки.
 • Коригира процесите на стареене на кожата.
 • Възстановява хидратацията, тонуса и еластичността.
 • Подобрява блясъка.