Биоревитализация - VISCODERM

Биоревитализацията e инжекционна процедура, осигуряваща незабавно възстановяване на водния баланс на кожата. Това e единственият способ за доставяне на хиалуронова киселина в необходимите слоеве на епидермиса.

Основен компонент на всички препарати е хиалуроновата киселина, естествено овлажняващо средство, което присъства в организма на човека и може да се понижава под въздействието на слънчевите лъчи или с напредването на възрастта. Неприятни последствия от този процес са сухата кожа, напуканата кожа и бръчките.

Постепенната загуба на ендогенна хиалуронова киселина играе основна роля за остаряването на кожата, загубата на плътност и образуването на бръчки. Биоревитализацията представлява система от инжекции в проблемните зони, които въвеждат немодифицирана хиалуронова киселина. Така се въздейства за възстановяването на физиологическата среда и нормализирането на обменните процеси в кожата. Инжектиранията се правят в средните и дълбоки слоеве на дермата, в зависимост от избраната концентрация.

VISCODERM® е продуктова линия за интрадермална употреба. Базирана на нехимически модифицирана ултрачиста хиалуронова киселина, налична в три различни концентрации.

VISCODERM® 0.8% (8 mg/ml) За тънка и чувствителна кожа на лицето. За провеждане на превантивни и поддържащи терапии.

VISCODERM® 1.6% (16 mg/ml) Продуктът е подходящ за биоревитализираща терапия на лице, шия, деколте и ръце. Има превантивно, преструктуриращо и поддържащо действие.

VISCODERM® 2.0% (20 mg/ml) Продуктът е предназначен за преструктуриращо третиране на средните и дълбоки слоеве на дермата в зони с по-плътна кожа. Има траен филър ефект върху различните видове бръчки.

VISCODERM® Възстановява поддържащите и колагеновите структури на кожната тъкан, което води до тонизиране, еластичност и стягане на кожата.

Стимулира производството на колаген в дермата. Зоните за третиране съвпадат с всички области на кожата, засегнати от процеса на стареене.

Допълнителна информация

За да проникне хиалуроновата киселина на необходимата дълбочина, а именно в базалния слой на кожата, е необходимо нейната молекула да бъде разкъсана на по-малки части.

Това се дължи на факта, че молекулата на хиалуроновата киселина по размер е по-голяма, отколкото пространството между клетките, а това означава, че не е възможно да проникне там, където е необходима, ако говорим за овлажняващите кремове. Това е причината повечето от тях да обезпечават макар и добър, но само временен ефект.

С помощта на игла става възможно доставянето на хиалуронова киселина в базалния слой на кожата и да я въведе там в необходимото количество.

Биоревитализацията, може би, е най-безобидната процедура за подмладяване, но лекарите по естетична медицина съветват момичетата до 25-годишна възраст да не се подлагат на нея, поради липса на необходимост. Младата кожа има достатъчно силни собствени способи за задържане на влага. Към 28-мата година, процедурата помага за избавянето от недълбоките бръчки и от обезводняване, а на 55 – от набръчкване и увисване на кожата.